Osam komedija na Zlatnom zubu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kazališnom predstavom "Nitko, nitko, ali nitko nikad - nije tako igrao Fausta" zagrebackog Teatra Rugatino u cetvrtak u 20 sati u kazališnoj dvorani poreckog Puckog otvorenog ucilišta pocinje cetvrti festival smijeha i komedije Zlatni zub, koji ce tijekom deset dana publici predstaviti osam komedija u izvedbi profesionalnih i amaterskih skupina iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjem izdanju festivala predstavljaju se dvije komedije u produkciji organizatora, Puckog otvorenog ucilišta, i izvedbi Mrki teatra - amaterske kazališne družine koju cini petnaestak clanova svih dobi, Porecana koji svoje glumacko umijece zadnjih godinu i pol uvježbavaju u radionici Edvina Liverica.

Prva je na programu u petak u 20 sati, a rijec je o predstavi koju je na izboru iz djela Danila Harmsa, predstavnika ruske avangarde, osmislio i režirao Liveric.

- Apsurd, groteska i paradoks karakteriziraju njegove sjajne minijature kojima je izražavao odmak od sumornog staljinistickog i malogradanskog okruženja. Što nama danas znaci taj apsurd - pokušali smo te minijature napraviti našima, vidjeti što znace i ušli u riskantan i neuobicajen pothvat. Napravili smo predstavu s malim, kratkim, apsurdnim pricicama iz suvremenog života, rekao je Liveric na konferenciji za novinare.

Program se nastavlja u subotu predstavom "Prizori iz bracnog života" zagrebackog kazališta Smjehotici te u nedjelju komedijom "Buža" zadarskog Dragontheatrea.

Sljedeceg tjedna na rasporedu su "Kontrabas", predstava Teatra Exit, zatim "Jure i Frane puni rakije delaju porkarije", komedija porecke udruge mladih USB, lanjskih pobjednika festivala, predstava "Na brzaka", drugi uradak domaceg Mrki teatra u režiji Katje Restovic, voditeljice kulturnih djelatnosti u POU-u, te "Najluda predstava na svijetu" zagrebackog Teatra Gavran, koja ce u nedjelju, 13. ožujka, zakljuciti festival.

Zadnjeg dana festivala dodijelit ce se i nagrade Zlatni, Srebrni i Pokvareni zub za najbolje, odnosno najlošiju predstavu festivala po mišljenju publike, koja o njima odlucuje jacinom i dužinom pljeska, što se mjeri tzv. pljeskometrom.

Pokrovitelj je Grad Porec, a pomoc su pružili i sponzori.


Podijeli: Facebook Twiter