Osam godina, 30 sessiona i 120 sati rada na tetovaži

Martina Jelić kaže da tetovaža još nije završena
Martina Jelić kaže da tetovaža još nije završena

Martina Jelić, 25-godišnjakinja iz Zadra "vlasnica" je noge čija je fotografija u samo dva dana dobila više od 74.000 lajkova i ima više od 8.000 dijeljenja na službenoj stranici fanova benda Pantera. Bend je lajtmotiv tetovaže koja pokriva Martininu nogu od boka do gležnja. Velika obožavateljica ovog heavy metal benda prvu je "trajnu posvetu" svojim uzorima napravila još sa 17 godina. U posljednjih osam godina ova tetovaža je rađena u više od 30 sessiona, a na nju je "potrošeno" više od 120 sati rada.

- Tinejdžerske godine, kao i mnogi od nas, provodila sam na rivi, na klupicama i u zafrkanciji s prijateljima te smo danas ujedno i kolege u Tattoo & Piercing studiju Tiamat, a oni su se već tih dana bavili tetoviranjem - kaže Martina koja je danas ponosna vlasnica i voditeljica studija Tiamat koji radi preko pet godina.

"Bolje da je netko oženi, dok ja to nisam napravio", "Ovo je najbolja tetovaža ikad", "Nisam siguran što bih radije vidio - koncert Pantere ili ostatak ovog tijela" - neki su od dvije tisuće komentara koji prate fotografiju na Facebooku. Autor tetovaže je Mario Manai, poznatiji kao Smrad, zadarski tatoo umjetnik i Martinin dečko.

Martina je Phila Anselma, pjevača benda Pantera koji se raspao početkom milenija, upoznala na koncertu u Zagrebu kad je svirao s bendom Down. Dobila je tada i njegov autogram, koji je kasnije istetovirala u nastavku izrade tetovaže na nozi. Nedavno je u Zadru boravio Dean Karr, svjetski poznati fotograf te glazbeni i filmski redatelj koji je napravio dizajn za Panterin album Far Beyond Driven i dobar je prijatelj članova benda.

- Upoznali smo se u studiju Tiamat i htio je vidjeti kako to sve izgleda te mu je bilo drago kad je vidio svoj rad na mojoj koži. Bila mu je draga cijela priča pa me zamolio da mu pošaljem sliku tetovaže, kako bi je pokazao članovima benda. Ubrzo je slika završila na službenoj Facebook stranici Pantere, kaže Martina i dodaje kako tetovaža još nije dovršena. (Marija KNEŽEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter