Osam dana likovnog stvaranja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni likovni simpozij "Medulin 2010" u organizaciji Opcine Medulin i Turisticke zajednice svoje je cetrnaesto osmodnevno izdanje okoncao u Zavicajnoj galeriji u Banjolama. Mr. Aleksandra Rotar, autorica i voditeljica projekta, ove je godine odlucila u Medulin pozvati pet umjetnika koji su svojim sudjelovanjem i radom ostavili novi trag u okvirima simpozija.

Rijec je o: Maji Rubinic i Ivi Zeljko iz Bosne i Hercegovine te talijanskim autorima Giuseppeu Brani, Piergiovanniju Pierantozziju i Adrianu Gonu. Tradicionalno, umjetnici su svoje novonastale radove izložili na završnoj izložbi te ih darovali Zbirci umjetnickih djela opcine Medulin.

O njima i o simpoziju na otvorenju je govorila Marija Ivetic, povjesnicarka umjetnosti i kustosica.

Dio programa ovogodišnjeg simpozija bila su i predavanja autora, pa je tako u medulinskom hotelu Belvedere Gon govorio o ilustraciji kao mediju, Rubinic je izlagala o kombiniranim tehnikama na plohi, a Zeljko o potrazi za novim stilom u slikarstvu. Branino je predavanje bilo naslovljeno "Od ideje do originalnosti", a Pierantozzijeva je tema bila "Drugacije poimanje motiva na plohi slike".


Podijeli: Facebook Twiter