Osam čelnih ljudi izbačeno iz BDSH-a

Presica BDSH-a u studenome u Puli, Hodžić u sredini (M. ANGELINI)
Presica BDSH-a u studenome u Puli, Hodžić u sredini (M. ANGELINI)

Odlukom Časnog suda Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) protekle nedjelje iz stranke je izbačeno osam visokopozicioniranih članova, među kojima su i potpredsjednici stranke i članovi Glavnog odbora.

Časni sud takvu je odluku donio, među ostalim, "zbog sazivanja nelegalnih sjednica, neovlaštenog javnog istupanja, lažnog prikazivanja troškova dolazaka na sjednice, lažnog optuživanja…". Predsjednik BDSH-a Nedžad Hodžić tvrdi da su izbačeni članovi pokušavali uspostaviti paralelni sustav upravljanja, a da je glavni motiv novac.

- Natpolovična većina članova Glavnog odbora ruši naš Statut, obmanjuju članstvo, a mene iz ne znam kojih pobuda pokušavaju diskreditirati, kazao je Hodžić.

Osvrnuo se na kaznenu prijavu podignutu protiv njega na riječkom Državnom odvjetništvu kazavši da je spreman povući se ukoliko mu se dokaže krivnja.

 Sve je prokomentirao smijenjeni predsjednik Glavnog odbora Faruk Kurić. On pak smatra da je okidač bio nedavna konferencija za novinare kada su upozorili na brojne nepravilnosti.

- Posljednji potez Nedžada Hodžića je očajnički pokušaj da zaustavi pripreme za održavanje izvanredne skupštine koja će se 15. prosinca održati u Sisku i to odlukom dvotrećinske većine članova Glavnog odbora. Grubo manipulirajući članovima Časnog suda, bez ikakve procedure za provođenje stegovnog

postupka propisanih u Statutu BDSH, Hodžić je zapravo dekretom iz stranke izbacio osam članova što nije zabilježeno u novijoj političkoj povijesti, kazao je Kurić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Lista nepodobnih

Iz stranke su izbačeni Faruk Kurić predsjednik Glavnog odbora, Sead Kotorić potpredsjednik, Mirsad Pezerović potpredsjednik, Alija Avdić član Glavnog odbora i predsjednik ogranka u Sisačko-moslavačkoj županiji, Sena Kulenović predsjednica ogranka stranke u Zagrebu, Mirsad Demirović član Glavnog odbora, Enis Dugonjić potpredsjednik i Enes Bajrić član Glavnog odbora.

 


Podijeli: Facebook Twiter