Osam bubnjara jazz apokalipse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loše vremenske prilike i povremena kiša poremetile su uobicajeni tijek jazz koncerata na Balwan Cityju, stoga je za nedjelju najavljeni nastup Angele Tröndle i austrijske grupe Mosaik u zadnji cas otkazan.

Clanove grupe smo zatekli u obližnjoj Bastiji, gdje su umjesto koncerta održali, kako kažu, «wine & tartufi session». Grožnjanski koncert ovog sastava, kako nam otkriva pjevacica, pijanistica i skladateljica Angela Tröndle, trebao je biti jedini njihov koncert u Hrvatskoj te svojevrsna promocija njihova drugog albuma «11 Electric Elephants», na kojem predstavljaju autorske skladbe u suvremenoj jazz maniri.

Iako koncerta na mokroj pozornici Balwan Cityja nije bilo, posjetitelji koji su stigli u Grožnjan ipak su prisustvovali svirci – u zgradi u kojoj se održava Ljetna jazz škola HGM-a polaznici škole su održali spontani jam session. Tako su za posjetitelje svirali pijanist i pjevac Sandi Cakalo i pijanistica Dina Rizvic te pjevacice koje poducava Anna Lauvergnac uz impozantnu ritam sekciju sastavljenu od cak osam bubnjara, koji kažu za sebe da se nazivaju «Osam bubnjara jazz apokalipse».


Podijeli: Facebook Twiter