Osam bendova na pulskoj gitarijadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bio je to prvi "Drugi plan", festival mladih pulskih bendova koji su u petak nastupili u Marelici, a na bini su se redom predstavili Bow and Arrow, The Basterds, Hombe, The Zips, Metanoia, Plain Sight, Target: Kill i Mortal Divinity.

Culo se svega, od popa i rocka do metala, a najbolja je cinjenica da je doista moguce napraviti koncert s toliko mladih bendova, koji uz to izvode i autorske pjesme. Koliko ce od tih bendova docekati iduce proljece pod istim nazivom ili u istom sastavu i hoce li se raspasti, tek cemo vidjeti, no, ako ništa drugo, ovakve su gitarijade dobra prilika mladim glazbenicima, mahom srednjoškolcima, da se okušaju u živoj svirci i izbruse svoj stil.

Za neke bendove, poput Plain Sight i The Basterds, ovo je bilo i vatreno krštenje, a drugi, poput The Zipsa, Metanoije i Hombea, vec iza sebe imaju kontinuitet živih svirki.

Dok je zbog konstantnog kruženja publike po Marelici bili teško od oka zakljuciti koliko posjetitelja zapravo ima, uvjerili smo se da mladi bendovi nemaju problema sa svojim fanovima, od kojih su neki stvarno bucni i neumorno daju svojim prijateljima na bini veliku podršku. Stotinjak ljudi bilo je stalno u diru, a doznali smo da je prodano oko 300 karata.

"Drugi plan" je organiziran po uzoru na "Novu gardu", još jedan festival mladih bendova koji je proteklih ljeta održavan u Casoni Vecchi. Tako je ideja i ove gitarijade bila da se mladim pulskim bendovima da prilika da zasviraju, pokažu, a mi dodajemo - i da razbiju tremu.

Iza ove gitarijade stoji troje mladih: Viktor Vojnic, Elvis Osmanovic i Roberta Knapic, koji najavljuju još ovakvih koncerata.


Podijeli: Facebook Twiter