OŠ Veruda gotova na proljece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bude li sve sada teklo prema planu, ucenici Osnovne škole Veruda pocetkom drugog polugodišta ove školske godine mogli bi useliti u novih deset ucionica koje se nadograduju. Ipak, ne bude li vrijeme išlo radnicima na ruku, rok bi se mogao produžiti, ali najkasnije do pocetka proljeca.

Saznali smo to od procelnika za društvene djelatnosti Erika Lukšica, a nakon što je u srijedu, upravo radi definiranja daljnjih koraka prema zakonskoj proceduri, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održan radni sastanak.

Kako saznajemo, osim predstavnika Ministarstva i Grada Pule, nazocan je bio i predstavnik izvodaca, pazinskog "Vladimira Gortana".

Pripremala se dokumentacija za raspisivanje natjecaja za opremanje škole i kuhinje s blagovaonicom, što ce, uz odabir Cesta za uredenje okoliša, zaokružiti sve potrebne radove do završetka projekta. Uz to, dogovoreno je i ugovaranje izvantroškovnickih radova koje bi formalno trebalo biti potpisano iduceg tjedna.

U konacnici, dogovaran je i nadzor radova na uredenju okoliša, kao i organizacija samog gradilišta.Bude li, dakle, sve teklo prema planu, djeca bi u drugom polugodištu mogla uci u novouredene prostore.

Ukupna investicija proširenja ove pulske škole iznosila je, prije dodatnih radova, 14 milijuna kuna, dok bi dodatni radovi trebali iznositi još dva milijuna. Troškove dijele Ministarstvo i Grad Pula u omjerima 75 i 25 posto.

Projektom je predvideno da se izgradi cak deset ucionica i kabineta za ucitelje, novi sanitarni cvorovi, multimedijalni hol, zbornica te prostori za strucno osoblje i ravnatelja te da novi dio bude u potpunosti prilagoden i osobama s invaliditetom.

Novi dio prostirao bi se na ukupno dvije tisuce kvadrata, a preseljenjem ce se ujedno omoguciti jednosmjenska nastava za 550 ucenika.


Podijeli: Facebook Twiter