OŠ "Vazmoslav Gržalja" kolijevka nadarenih i ambicioznih


U Osnovnoj školi "Vazmoslav Gržalja" koju u matičnoj školi Buzet i područnim školama Roč, Vrh, Livade i Lanišće polazi 453 osnovaca, svečanom priredbom obilježili su školski praznik. U povodu Dana škole, nagrađeni su najuspješniji učenici, oni koji su na županijskim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta i oni koji su sudjelovali na državnim natjecanjima.

- Ponosimo se uspjehom naših učenika jer znamo da su natjecanja zahtjevna i da traže mnogo truda i rada, poručila je ravnateljica Jadranka Bartolić Muzica, te čestitala učenicima i njihovim mentorima koji su ih podržali u nastojanju da postignu što bolje rezultate.

Erika Vivoda, učenica 5. a razreda osvojila je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike dok je Dominik Krušvar, učenik 7. b razreda osvojio drugo mjesto. Mentorica im je bila učiteljica Ljiljana Kajin. Osmaš Renato Majer osvojio je treće mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture za koje ga je pripremao učitelj Nedžad Isakagić.

Učenici područnih škola osvojili su ekipno treće mjesto na županijskom natjecanju iz vjeronauka. Ekipu u sastavu: Lorenzo Radović, Franciska Ivić i Carla Radović  iz Područne škole Roč te Lucia Fabijančić iz Područne škole Vrh, vodila je učiteljica Ksenija Šćulac.

Buzetski osnovci iskazali su se i na području likovne kulture. Hela Zornada, učenica 7. b razreda, svojim je likovnim radom osvojila drugo mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture. Natali Černeka, učenica Područne škole Vrh, osvojila je peto mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture, ali njezin je rad sudjelovao i na državnom natjecanju iz likovne kulture. Pripremala ih je učiteljica likovne kulture Živa Kutnjak.

Na priredbi u povodu školskog praznika nastupili su brojni osnovci, među ostalima i mali školski zbor, ritmička skupina, likovno-dramska skupina nižih razreda, mužikanti iz Područne škole Vrh te školski bend. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter