OŠ Tar-Vabriga: Učenici ukrali opasne kemikalije

Iz ormara su nestale kemikalije - ravnateljica Ružica Močibob (M. SARDELIN)
Iz ormara su nestale kemikalije - ravnateljica Ružica Močibob (M. SARDELIN)

Nepoznati počinitelji provalili su protekle subote oko 20 sati u Osnovnu školu Tar-Vabriga u Taru i počinili materijalnu štetu koju treba tek procijeniti. Policija je pozvana iste večeri oko 22 sata, a u nedjelju je obavljen očevid. Prema videosnimku i razgovoru s ravnateljicom škole Ružicom Močibob, provalili su učenici škole, i to dječaci stari između 11 i 13 godina, a bila su petorica.

Prolaznik koji je u vrijeme provale uočio nekog na krovu te da se netko šeće unutar zgrade alarmirao je djelatnike koji su potom nazvali policiju. Po dolasku u školu ravnateljica Močibob imala je što vidjeti: knjige u školskoj knjižnici koje su slagali prije početka nove školske godine bile su razbacane, a razbijene su i tri krovne kupole; iz učionice za kemiju, odnosno laboratorija, nestale su neke kemikalije koje su pronađene iza škole. Močibob je šokirana događajem. 

- Definitivno smatramo da se radi o učenicima škole jer su znali gdje se nalaze ključevi, raspored učionica i mjesto gdje držimo kemikalije, a videosnimak dovoljno prikazuje. Ispisane su i pogrdne riječi namijenjene učiteljici kemije na ploči u učionici. Zaključujemo da su ušli kroz jednu od kupola iznad knjižnice. Čak su uzeli ključ dvorane koju su potom otvorili i pustili širom otvorenu, a iza dvorane smo pronašli nešto od ukradenih kemikalija, kazala je Močibob.

Da je dječji dišpet mogao biti opasan svjedoče kemikalije koje su uzeli, a za koje Močibob kaže da su opasne jer postoji mogućnost eksplozije te da su ih vjerojatno uzeli radi izrade bombica. Smatra da očito o kemiji nešto znaju kada su uzeli upravo određene kemikalije.

- Policija je u nedjelju ujutro obavila očevid i izuzela sve tragove. Nastavnici su izdvojili tri dana svojih ferija radi slaganja i pripremanja knjiga za početak školske godine, a sada je sve razbacano. Knjige, između ostaloga, djeci dajemo besplatno jer ih financira Općina, a oni se tako ponašaju i naprave takvu glupost. Sreća da nitko nije ozlijeđen, rekla je Močoibob. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter