OŠ Šijana: Nastava u novim ucionicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednjeg dana prosinca 2010. Grad Pula Odsjek za gradnju Upravnog odjela za prostorno uredenje izdao je uporabnu dozvolu za dogradene dijelove Osnovne škole Šijana. Prema najavama, ucenici i nastavnici ce nove prostorije poceti koristiti vec u ponedjeljak 10. sijecnja s pocetkom drugog polugodišta ove školske godine.

Dogradnja Osnovne škole Šijana  na ukupno 500-tinjak cetvornih metara obuhvatila je izgradnju ucionice i kabineta kemije, ucionicu informatike, ucenicki klub, kuhinju, blagovaonicu i multifunkcionalni prostor. Kuhinja i blagovaonica projektirane su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije da bi se u njima mogao primjenjivati HACCAP sustav.

Dogradnjom se napokon omogucuje i program produženog boravka u maticnoj zgradi za dvije skupine, koji se trenutno odvija u dislociranom prostoru. To je predstavljalo poteškoce ne samo u provodenju programa, vec je predstavljalo i veci rizik za sigurnost djece. Nova zgrada imat ce i dizalo za osobe s invaliditetom.



Osim toga, svi su ovi radovi dio nastojanja i želja Grada Pule da svi ucenici krenu u školu u jednoj smjeni da bi lakše ucili, dok bi im popodneva bila slobodna za bavljenje izvanškolskim aktivnostima.

Inace, radovi na OŠ Šijana zapoceli su 21. listopada 2009. godine. Ukupna vrijednost izgradnje, sa uredenjem okoliša i opremanjem škole, iznosi oko 5,7 milijuna kuna te se financira iz decentraliziranih državnih sredstava.

Valja podsjetiti da se dograduje još jedna pulska škola i to Osnovna škola Veruda. Tamo se krajem prošle godine uredivao okoliš, a nedostajalo je još opremanje interijera. Prema najava i ukoliko se planirani radovi budu odvijali bez nepredvidenih smetnji, ucenici i te škole na Verudi mogli bi u novouredene prostorije useliti vec ovog proljeca.


Podijeli: Facebook Twiter