OŠ Centar prikupila najviše starog papira

Najuspješnijim školarcima vrijedne nagrade (P. LUKEŽ)
Najuspješnijim školarcima vrijedne nagrade (P. LUKEŽ)

Pobjednik natjecanja u prikupljanju starog papira u sklopu projekta "Reciklirajmo u školi", za školsku godinu 2012./2013. je Osnovna škola Centar s prikupljenom jednom tonom i 10 kilograma papira. Ravnateljici Luizi Macuka i učenicima na svečanoj dodjeli nagrada, priređenoj u četvrtak u toj školi, voditeljica projekta Rudija Pavličević iz Zelene Istre uručila je LCD projektor, veliko platno za projekcije i enciklopediju o životinjama.

U projektu, pokrenutom u školskoj godini 2011./2012., sudjelovalo je 11 pulskih osnovnih škola, a drugo mjesto, s tek neznatnom razlikom u količini prikupljenog papira, pripalo je OŠ Kaštanjer koja je stoga dobila iste nagrade. Treću poziciju zauzela je OŠ Tone Peruška kojoj su pripali digitalni aparat i enciklopedija. Svaka škola dobila je i pet velikih kutija za stari papir, jer se projekt nastavlja već od ponedjeljka, a nagrade su usklađene s potrebama i željama škola, istaknula je Pavličević. Donatori projekta su Grad Pula, pulska Turistička zajednica i tvrtka Metis, čiji su predstavnici prisustvovali svečanosti.             

- I ove ste godine pokazali koliko želite brinuti o okolišu i stvarate navike koje ćete, kad odrastete, prenositi svojoj djeci. U dvije godine spasili ste 35 stabala, uštedjeli 42.072 hektolitra vode i 84.126 kilovatsati električne energije, rekla je Pavličević zahvalivši svim učenicima i djelatnicima škola na sudjelovanju u projektu.

Učenici OŠ Centar za svoje su goste priredili prigodan kulturno-umjetnički program. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter