Oružana pljačka Petrola: Razbojnik u zatvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjež (34), koji se sumnjiči za razbojstvo na Petrolovoj benzinskoj postaji na Vodnjanskoj cesti, u blizini Galižane, u ponedjeljak oko 22.20 sati i nad djelatnicom kioska u Poreču 26. srpnja ove godine, zadržan je na mjesec dana u istražnom zatvoru. Sudac istrage odredio mu je zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela te mu je odredio jamstvo od 100 tisuća kuna.

Podsjetimo da je muškarac uhićen netom nakon što je napustio benzinsku postaju gdje je pištoljem zaprijetio 40-godišnjem djelatniku iz Pule i od njega zatražio novac. Naime, nakon što je policiji dojavljeno o razbojstvu policajci su vrlo brzo stigli na benzinsku postaju te uočili muškarca koji se pješice udaljavao. Budući da nije poslušao njihovu zapovijeda da stane, oni su krenuli za njim, a on im je zaprijetio pištoljem i dao se u bijeg. No, policajci su ga dostigli, savladali i uhitili te ga priveli u Policijsku upravu istarsku u Puli gdje je nad njim obavljeno kriminalističko istraživanje.

Istragom je utvrđeno da je uhićeni 34-godišnjak u srpnju prijeteći pištoljem od prodavačice u kiosku u Poreču zatražio i dobio novac pa ga je policija uz kaznenu prijavu za dva razbojstva i prisilu nad službenom osobom u utorak predala pritvorskom nadzorniku. Općinsko državno odvjetništvo u Puli je pak u srijedu provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela te je sucu istrage podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora od mjesec dana, a  što je sudac istrage prihvatio odredivši i jamčevinu od 100 tisuća kuna. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter