Oružana pljačka OTP banke u Balama


Nepoznati počinitelj je u srijedu oko 18.30 sati u Balama na Trgu La Musa opljačkao OTP banku tako što je od 22-godišnjeg zaštitara oduzeo pištolj prijeteći mu svojim pištoljem.

Uz prijetnju otuđenim pištoljem je od 27-godišnje djelatnice uzeo neodređenu svotu novca i pobjegao u nepoznatom smjeru, izvijestila je policija. U pljački nitko nije ozlijeđen, a prema neslužbenim informacijama pljačkaš je bio maskiran. Policija nije mogla iznijeti podatak koliki je novac otuđen.

Pulska policija je nakon dojave na mjesto događaja uputila ekipu za očevid, a na cestama u Istri su ubrzo postavljene patrole koje su kontrolirale vozila, a očevid je u Balama potrajao do kasno u noć. Na mjestu događaja osim policije nije bilo znatiželjnika, pretpostavljamo zbog niske temperature i lagane kiše koja je padala.

Istražitelji nisu davali nikakve informacije, a OKC PU istarske nam je nakon pljačke tek potvrdio da se dogodila pljačka. Policija za sada nije uspjela ući u trag počinitelju te moli sve građane koji imaju bilo kakvih saznanja o pljački da se jave na broj telefona 192 ili putem e-maila na [email protected].

Podsjetimo da se u protekla tri mjeseca zaredao veći broj pljački na istarskom području od čega ih je tek nekoliko riješeno. U većem broju pljački pojavljuje se nepoznata osoba s kacigom na glavi, te se pretpostavlja da se radi o jednoj te istoj osobi. Jednako tako je već uhodan scenarij da pljačkaš uđe i opljačka pred kraj radnog vremena i to 10 do 15 minuta prije.

Da je u najnovijoj pljački bilo isto svjedoči radno vrijeme OTP banke. Naime, od ponedjeljka do petka radi od 8 do 14 sati, a u srijedu od 13 do 19 sati. No, za razliku od pljačke u Višnjanu kada je razbojnik ušavši u banku IKB upucao zaštitara i pobjegao s novcem, srećom ovoga puta se radilo samo o doživljenom šoku, kao i u većini drugih slučajeva.

Ovog mjeseca su pored banke opljačkali poštanski ured u Svetvinčentu te trgovine u Puli i Balama. Na meti razbojnika najviše su trgovine jer su najmanje osigurane, potom benzinske postaje, poštanski uredi i na kraju banke. Banke koje su najviše na meti pljačkaša su one s jednim zaposlenikom i zaštitarom. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter