Oružana pljačka benzinske postaje na Ipsilonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica naoružanih razbojnika su pomoću vatrenog oružja u 16.45 sati u srijedu opljačkali Ininu benzinsku postaju Bačva jug na Istarskom ipsilonu na dionici od Višnjana prema Baderni. Dvojac je nakon pljačke pobjegao. Iz istarske policije su nam potvrdili događaj i kazali da je tek počeo očevid i da više informacija u tom trenutku nije moguće dati. Srećom, nitko od djelatnika nije ozlijeđen tijekom pljačke, a nije poznato koliko su novca razbojnici odnijeli.

Prema neslužbenim informacijama, dvojac je ušetao u benzinsku stanicu i prvo zaprijetio djelatniku uperivši pištolj u njega, a potom i djelatnici koja se nalazila iza pulta kafića. Oboje su, navodno, predali novac te su bili prisiljeni ležati na tlu dok razbojnici nisu pobjegli. Prema svemu sudeći, razbojnici su na benzinsku došli kroz šumu, odnosno preko žice, a ne vozilom autocestom. Vrlo vjerojatno su vozilo ostaviti na nekom puteljku izvan žice i njime potom pobjegli.

Policija je odmah po dojavi na mjesto događaja uputila patrolu koja je naložila da se zatvori prilaz s autoceste na benzinsku radi neometanog obavljanja očevida. Vidno uzbuđeni od proživljenog,  djelatnik i njegova kolegica su policajcima ispričali što se dogodilo. Dok smo bili na mjestu događaja, očevid još nije započeo jer se čekala posebna ekipa iz PU istarske, a djelatnik Bina-Istre je s nekoliko prometnih znakova i službenim vozilom zapriječio izlaz s autoceste na benzinsku. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter