Orlic i Gržetic podijelili prvu nagradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fotografije dame u krinolini i viteza iz Monselicea koje su "okinuli" supružnici Karmen Orlic i Denis Gržetic iz Poreca podijelile prvo mjesto na natjecaju Foto Giostra održanog u rujnu u sklopu istoimenog povijesnog festivala. Drugo mjesto pripalo je Porecanu Manuelu Paljuhu, trece mjesto osvojila je fotografija Rijecanke Andele Jelicic, a cetvrto mjesto ona Porecana Kristijana Macinica.

Foto natjecaj bio je otvoren za amaterske i profesionalne fotografe, a tema su bili svi motivi vezani za Giostru. Tako su u potrazi za najboljom fotografijom tijekom tri dana trajanja festivala fotografi hvatali motive iz festivalskog programa ili neke od clanova Društva prijatelja Giostre koji su pozirali na cetiri lokacije starogradske jezgre.



Na natjecaj se prijavilo 27 autora iz Hrvatske, Velike Britanije, Njemacke i Italije koji su poslali ukupno 128 fotografija, a o najboljima je odlucivao je sedmeroclani žiri u sastavu Damir Sencar, urednik foto redakcije Hine, Marko Majcan, clan Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Igor Leskovar, glavni urednik casopisa FOTOmag, Janko Belaj, osnivac stranice fotozine.org, Miranda Legovic, incijatorica novigradskog foto ex temporea, Duško Marušic Cici fotoreporter Vecernjeg lista, te direktor Giostre Franko Štikovic.

Cetiri odabrane fotografije zadovoljile su ocekivanu kvalitetu u sadržajnom, tehnickom i estetskom smislu, a njihovi autori nagradeni su prigodnim poklonima.

Izložbu nagradenih fotografija publika ce imati prilike vidjeti u sklopu 5. izdanja Giostre u rujnu slijedece godine.


Podijeli: Facebook Twiter