Orkestar kao završna poslastica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert polaznika i voditelja radionica Arena Internationala održan je u cetvrtak pred iznimno brojnom publikom u pulskoj katedrali. Povod koncertu bilo je dovršenje ovogodišnjeg osmodnevnog ciklusa radionica te deset godina kontinuiranog održavanja ove manifestacije.

Pravo otkrice bio je nedavno utemeljeni orkestar Arena International pod vodstvom maestra Giorgia Tirindellija, koji je izveo niz skladbi, od Haendela, Mascagnija, Mozarta, Morriconea, Nina Rote pa sve do Piazzolle. Orkestar cine violine, violoncela, kontrabas, flaute, klarineti, trube, rogovi i timpani - polaznici i voditelji radionica, a iako djeluju kratko, vec su prilicno uigrani. Formiranje orkestra bio je jedan od ciljeva ove manifestacije, koja iz godine u godinu okuplja sve više polaznika.

Nakon toga su nastupili violoncelisti, profesori Karlo Filipan i Dubravka Jancic uz glasovirsku pratnju Irene Ristovic. Uslijedio je nastup profesora i ucenika, i to: Marije Grazije Biancolin, Gabrijele Sušek, Sare Baruzzo, Giovannija Cavallina, Mattije Corse i Maura Zuliana, a nakon toga je Paola Giorgi na orguljama izvela Bachov "Preludij".

Elena Mazzer (kontrabas) odsvirala je Bottesinijevu "Tarantellu", violinistica Ana Tomšic Mozartovu "Sonatu u e-molu", a Tomislav Žabcic-Matic Beethovenovu "Pateticu". Profesorski trio klarinet, violoncelo i glasovir (Tadej Kenig, Dubravka Jancic i Irena Ristovic) na repertoaru je imao Beethovenov "Trio op-11 - Allegro con brio", a pijanist Marin Premate Schubertove "Moment musical n.3".

Ariju iz Verdijevog "Nabucca" otpjevao je Cristian Stefanutti, a glasovirski je duo Ivan Žufic i Filip D. Pacic odsvirao dio iz Griegova "Peer Gynta".

Barbara Žvar Baškovic, Katarina Filipan, Iva Cerkvenik i Patricija Turnšek cine gitaristicki kvartet koji je odsvirao Yorkov "Lotus Eaters".

Uslijedili su nastupi dvaju dua klarinet-glasovir, i to David Kumpare i Tatiana Šverko Fioranti te Ivan Andrijevic i Irena Ristovic. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter