Orkestar i solisti riječke opere u INK-u

Koncert orkestra i solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke (D. MEMEDOVIĆ)
Koncert orkestra i solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke (D. MEMEDOVIĆ)

Posebno lijep i uspješan bio je božićno-novogodišnji koncert orkestra i solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke koji je održan u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula u petak navečer.

Vrsni glazbenici priredili su sat i pol iznimno kvalitetnog muziciranja, a i nakon nekoliko biseva publika ih jednostavno nije željela "pustiti", tražili su i dalje više.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Matije Fortune, uz orkestar Opere "Zajca", nastupili su operni solisti, sve redom renomirani umjetnici: Kristina Kolar, Olga Kaminska, Vanja Zelčić, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Sergej Kiselev i Dario Bercich.

Koncert je bio tematski podijeljen u dva dijela – u prvome dijelu izveden je "Šišmiš" Johanna Straussa mlađeg, odnosno Uvertira, te "Mon chere Marquis", "Bez tebe osam dana ja ostat moram sad", "Popij zlato, ispij sve", "Kad igram provincijalku" i "Mili zvuci domovine drage".

Drugi je dio bio u znaku prigodnih blagdanskih pjesama, koje su u tim vrsnim interpretacijama zvučale još čarobnije. Od čuvene "White Christmas", "Have yourself a Merry little Christmas", tradicionalne "Svim na zemlji", nadaleko poznate "O Holy Night", tradicionalne "U to vrijeme godišta", neizostavne "Jingle Bells", završetak je bio u znaku Straussove "Šampanjcu vječno hvala".

Potom su uslijedili bisevi. Pulska je publika mogla uživati u nastupu zbilja vrlo kvalitetnog orkestra što se nažalost ne događa često, te isto tako vrsnih solista.

Taj koncert bio je nešto što je Puljanima u ovoj bogatoj prosinačkoj ponudi kulturnih događanja trebalo - renomirani umjetnici, pravi orkestar te dojmljiv repertoar, ali prigodan za širu publiku kao i za blagdansko vrijeme. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter