Orkestar Dukea Ellingtona večeras u Lisinskom

Duke Ellington
Duke Ellington

Američki jazz glazbenici, okupljeni u Orkestru Dukea Ellingtona, održat će večeras koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, na kojemu će im se pridružiti i hrvatski pjevači Massimo i Lela Kaplowitz.

Glasoviti američki jazz orkestar pred zagrebačkom će publikom izvesti dobro poznate skladbe iz vremena svoga osnivača, američkog pijanista, dirigenta i skladatelja Dukea Ellingtona (1899. - 1974.), jednog od utemeljitelja orkestralnog stila u jazzu.

Program je podijeljen u dva dijela, sa stankom od 20 minuta, a u dvije skladbe orkestru će se pridružiti jazzistica Lela Kaplowitz te pjevač Massimo Savić, zaljubljenici u Ellingtonovo djelo.

Orkestar u Zagreb dolazi predvođen pijanistom i dirigentom Tommyjem Jamesom, koji je član The Duke Ellington Orchestre od 1987.

Ovaj je koncert trebao biti održan u četvrtak, no odgođen je za večeras zbog Dana žalosti povodom smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

Američki jazzisti u Zagrebu će nastupiti nakon koncerta u Ljubljani, tijekom kojega su sve posjetitelje digli na noge energijom svojih skladbi poput "Take The A Train" ili "It Don't Mean A Thing". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter