Originalni pokloni: Andreine kućice-vješalice

Kućica- vješalica za djevojčice
Kućica- vješalica za djevojčice

- To je bilo to. U jednom danu pet puta sam tražila ključeve od automobila. Pregledala sam sve. Komodu u hodniku, zdjelu na stolu, više puta džepove jakne i nebrojeno puta svoju torbu. Ključeva nije bilo. Naposljetku, već dobrano iznervirana shvatila sam da su mi čitavo vrijeme bili ispred nosa i to na stolu s hrpom ostalih ključeva. U toj gužvi nisam ih prepoznala, započinje povijest "gradnje" svojih simpatičnih i veselih kućica/vješalica njihova autorica Andrea Bukovec.

Razlog da se pokrene i da o kućicama/vješalicama počne razmišljati kao vlastitom hand-made uratku bili su komentari ukućana i prijateljica. Kućice/vješalice postale su traženi proizvod, koje su iz dojučerašnje autoričine ponude u potpunosti izbacile i potisnule u drugi plan- Andrein ručno rađeni ženski nakit.

- Shvativši da su kućice/vješalice mnogima dopadljive i simpatične angažirala sam čitavu obitelj. Otac je postao zadužen za piljenje drva, a braća za pomoć i sugestije oko njihove izrade i oblikovanja. Malo po malo, kućice su počele rasti i uskoro sam "sazidala" čitavo naselje. Od prvotnih mini vješalica za ključeve, počele su padati ideje i za njihovu drugačiju namjenu. Konkretno, sada niču i one za kuhinju, na kojima se može zanjihati i neka kuhinjska krpa. Za djevojčice i dječake one su opet drugačije dizajnirane, odnosno na "zahtjev" publike neke su dobile i oblik glave kućnog ljubimca - psića ili mačke, kaže Andrea, čije se kućice-skulpture danas mogu nabaviti u većini gradova.

Za kraj godine osmislila je i liniju "novogodišnjih" zidnih vješalica s kojih se smiju snjegovići i djedice. Uz ručno oslikavanje, omiljena joj je i dekupaž tehnika, a nerijetko ih zna ukrasiti tkaninom, perlama i trakama. I tko još sada može tvrditi da su zidne vješalice dosadne?! (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter