?oricu ukrali vlasnicke dokumente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo je pritisak na mene da se iselim s ovog podrucja", kaže Mario ?oric, jedini stanovnik podrucja iznad pulske lucice Delfin gdje ce vjerojatno niknuti novo stambeno naselje. Naime, u petak navecer, dok je bio na veceri kod prijatelja, netko mu je provalio u kucu i ukrao vlasnicke dokumente nekretnine. Kazao nam je i da su provalnici razbacali stvari po cijeloj kuci, no da ništa, osim dokumenata, nisu ukrali.

?oricevu tvrdnju da mu je netko provalio u kucu potvrdili su nam i u PU istarskoj. Glasnogovornica Nataša Rogic Jukopila kazala nam je da je ocevidom utvrdeno da je u ?oricev (navela je samo inicijale, op.a.) dio kuce provaljeno u petak izmedu 19 i 24 sata te da su pritom otudeni iskljucivo dokumenti. Policija traga za pociniteljem koji je za sobom ostavio materijalnu štetu procijenjenu na oko tisucu kuna.

No, za ?orica je ta šteta kudikamo veca. Naime, medu dokumentima je bio i stari ugovor koji potvrduje da su njegovi nona i nono pocetkom prošlog stoljeca kucu kupili od talijanske obitelji, zatim za ?orica vrlo bitan dokument o etažiranju i svi drugi vlasnicki papiri.



Ovo je, prema rijecima ?orica, drugi put otkako je GUP-om odredeno da je to podrucje namijenjeno stambenoj gradnji da mu netko pokušava provaliti u kucu. ?oric i dalje ne želi otici sa svoje djedovine tako lako. Doduše, u tome mu nikako ne pomaže Urbanisticki plan uredenja (UPU) lucice Delfin, ciji je narucitelj Grad Pula, izradivac Urbis 72, a financijer privatna tvrtka SBE iz Rijeke u vlasništvu izraelskih državljana.

Drugi suvlasnik kuce Sadik Cordic, koji medutim tamo ne živi, kaže da mu dosad nitko nije prijetio niti ga je bilo tko kontaktirao oko prodaje njegovog dijela kuce. Rekao je samo da nema nikakve namjere prodavati svoj prilicno zapušteni dio kuce u kojoj drži, kako kaže, neke svoje stvari.

Što se tice ?orica, on se zasad, kako kaže, ne da zastrašiti i strpljivo ceka što ce Grad odluciti sa zahtjevom udruge Zelena Istra, koji potpisuje 1.066 gradana, da se obustavi procedura donošenja UPU-a Delfin, ali i s ostalim primjedbama na UPU.


Podijeli: Facebook Twiter