Oriano Otočan s Herwigom Van Staaom

Herwig Van Staa i Oriano Otočan u Strasbourgu
Herwig Van Staa i Oriano Otočan u Strasbourgu

Pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije Oriano Otočan sastao se u Strasbourgu s Herwigom Van Staaom, novoizabranim predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

U svojstvu predsjednika ALDA-e (Asocijacije agencija lokalne demokracije), Otočan je Van Staau, inače predsjedniku parlamenta i bivšem guverneru austrijske regije Tirol, predstavio rad i strateški program ALDA-e. Na sastanku je potvrđen obostrani interes ALDA-e i Kongresa za suradnjom na zajedničkoj promociji lokalne demokracije, građanske participacije i europskih integracija. 

Sudjelujući u radu Upravnog odbora ALDA-e, održanom u Vijeću Europe, Otočan je predstavio i Istarsku županiju, kao jednu od najaktivnijih regija na područjima međunarodnih aktivnosti i sudjelovanja u europskim projektima. Na sastanku su sudjelovali i generalni tajnik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Andreas Kiefer te Antonella Valmorbida, direktorica ALDA-e. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter