Organsko-morfološki procesi Luke Stojnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Organsko-morfološki procesi" naslov je nedavno otvorene izložbe u poreckoj Maloj galeriji kojom se uspješni porecki likovni umjetnik Luka Stojnic predstavlja radovima nastalim u posljednjih nekoliko godina.

Dvadesetak crteža, studija, slika i skulptura nastalih u razlicitim tehnikama od prvog je dana privuklo brojne sugradane i prijatelje koji rad ovog istaknutog umjetnika s diplomom venecijske akademije prate od pocetka.



Osebujna i pomalo neobicna izložba odražava Stojnicevu zaokupljenost individualnim i specificnim pogledom na umjetnost i svijet. Radovi su to u kojima se s tehnikom olovke ispreplicu tragovi hrde i plijesni, oblici i procesi na papiru koji pred ocima promatraca otvaraju neiscrpno vrelo formi i oblika za istraživanje.

Izložbu prati i prigodni CD koji je izdalo porecko Pucko otvoreno ucilište, a uredili su ga tamošnji voditelji likovnih djelatnosti Andi Bacic i Petra Pocenic. Fotografije potpisuju Stojnic, Darko Tripar, Giuseppe Dall'Arche i Matija Debeljuh, a osim na hrvatskom, predgovor i tekstovi CD-a dostupni su na talijanskom i engleskom jeziku.

Potporu pri realizaciji izložbe pružila je Talijanska unija, a može se pogledati do 8. svibnja radnim danom od 10 do 13 i od 18 do 21 sat.


Podijeli: Facebook Twiter