Organizirali bi rally oko Arene!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznenadujuci zahtjev za spektakularnim rallyjem oko pulske Arene, cini se, nece naici na plodno tlo. Naime, autoklub "Matulji Racing" iz Opatije namjeravao je od 14. do 16. listopada preseliti medunarodno i državno natjecanje u Pulu pod nazivom Istra rally 2010., i to ni manje ni više nego oko pulskog amfiteatra.

No, buduci da se u istom terminu na Karolini održava Obrtnicki sajam, a nekoliko pulskih prometnica bit ce zatvoreno za promet uslijed gradevinskih projekata, izgleda da od toga nece biti ništa.

Na preseljenje natjecanja, kojem je nagradni fond cak 50 tisuca eura, matuljski se klub odlucio nakon što ga tehnicki nije mogao realizirati u Opatiji pa se rodila ideja o još vecem spektaklu, kojem bi Arena dala svoj pecat. Sam spektakl osim rallyja, koji bi imao start i cilj podno Arene, a vozio se u okolici Marcane i Prodola, sadržavao bi i nocni brzinski prolog, što bi sve zajedno cinilo izniman sportski dogadaj za Pulu van turisticke sezone.

Ovakva utrka zahtijeva velik broj ljudi u organizaciji pa je uz matuljski autoklub organizator spektakla talijansko-hrvatski promotor United Business Sport & Events, a podrška bi bili vrlo vjerojatno i mnogi volonteri i radnici istarskih motoklubova i utrka.

Medutim, kako potvrduje i procelnik Damir Prhat, mala je vjerojatnost da ce se pulski rally uistinu i dogoditi. Naime, osim Obrtnickog sajma, u tijeku ce biti i izgradnja obalnog kolektora na rivi, rekonstrukcija Nazorove te plinofikacija Koparske ulice pa bi zatvaranje za promet dijela oko Arene stvorilo neodrživu situaciju.

Podsjetimo, svojevremeno je istarski župan Ivan Jakovcic namjeravao u ljetnim mjesecima organizirati teniski Davis Cup susret Hrvatska - SAD u Areni, ali je pobijedila financijska ponuda Poreca.


Podijeli: Facebook Twiter