Maleni zalogajcici, topli ili hladni, slani ili slatki, vizualno privlacni, maštovito posluženi i jednostavni za konzumiranje, oduševljavaju svakoga. Tu vrstu hrane u svijetu nazivaju finger food i vrlo je popularna.
Finger food je u trendu, ali ne zbog mode, nego zbog životnoga stila kojim živimo. Životni stil neminovno mijenja i prehrambene navike. Kako živimo, tako se i hranimo - uglavnom aktivno. Grickamo gdje god i kad god stignemo, naravno pod uvjetom da je zalogaj vrhunske kvalitete.
Ako ste odlucili pozvati prijatelje na party, bez obzira kojim povodom, ucinite to sa stilom. Uvrstite finger food na jelovnik, ne možete pogriješiti. Uvjerit cete se da je to i prikladno i prakticno i hranjivo.
Nekoliko trikova za uspješan finger food:
- odabrana jela pripremite tako da se namirnice ne ponavljaju kako bi dobili što veci izbor;
- obavezno poslužite i svježe voce i povrce jer, osim što osvježava, pridonosi lijepom izgledu serviranog stola;
- jela zacinite svježim zacinskim biljem poput vlasca, bosiljka, timijana, ružmarina, kopra, metvice, jer svježi zacini oplemenjuju jelo i ujedno ga krase;
- umaci i namazi daju pikantnost mnogim jelima, osobito povrcu, olakšajte si posao i u trgovini odaberite neke od gotovih umaka u staklenkama koje je potrebno samo poslužiti u lijepoj zdjelici;
- želite li ipak sami pripremiti umak ili namaz, upotrijebite gotove industrijske zacinske mješavine pripremljene za tu namjenu.