Organizatorima pohvale sa svih strana

Mladi nogometaši Dinama su odnijeli pobjedu
Mladi nogometaši Dinama su odnijeli pobjedu

Prvo izdanje Istria Football Youth Cupa, međunarodnog nogometnog turnira za dječake do 16 godina, koji je proteklih dana na terenima Novigrada, Rovinja i Umaga okupio neke od najrenomiranijih europskih klubova, privedeno je kraju. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju pritom dječaci zagrebačkog Dinama, koji su u finalnoj utakmici na novigradskom Laku rezultatom 2:0 nadigrali svoje vršnjake iz Red Bull Salzburga i tako osvojili pobjednički pehar.

Ovaj je turnir na vrlo visokoj razini

Mlade nogometne nade kluba iz Maksimira pokazale su najviše na ovom turniru, svladali vršnjake Milana i Tottenhama, sve potvrdili protiv Austrijanaca, a kada se zna da su konkurenciju na novigradskom turniru činile i selekcija Manchester Cityja i Rome, uspjeh je tim veći.

- Presretan sam, nije mala stvar pobijediti takve velikane kao što su Milan i Tottenham, a onda još osvojiti prvo mjesto ispred Manchester Cityja i Red Bulla. Vjerujem da ćemo doći i dogodine, ali sam isto tako svjestan da će Dinamo imati puno problema da obrani naslov. A što se turnira tiče, mogu samo reći kako je on u svakom pogledu "pun pogodak", rekao je Fabijan Komljenović, trener mladih Dinamovih nogometaša i nekadašnji poznati igrač pulskog prvoligaša.

Prije finalnog susreta, na terenu novigradskog hotelijera Aminess, odigrane su i ostale utakmice za poredak. U susretu za peto mjesto Romi je pripala pobjeda (4:1) nad Tottenhamom, dok je u utakmici za treće mjesto Manchester City (5:4) svladao Milan.

Trener Cityjevih dječaka do 16 godina, Mark Kennedy, legendarni irski reprezentativac s preko 400 nastupa u engleskom Premiershipu i 34 nastupa u dresu irske reprezentacije, nakon turnira bio je vrlo zadovoljan.

- Ovaj je turnir na velikoj razini, nastupile su odlične momčadi, a to potvrđuje činjenica da smo na kraju treći. Doduše, nastupili smo s U-15 selekcijom, godinu dana mlađom. Bio sam već u Hrvatskoj, tako da nisam iznenađen njenom ljepotom. Tako je i ovdje u Novigradu, u kojem imamo vrhunski smještaj, odličnu hranu i veliku pažnju domaćina. I zato vjerujem da ćemo se vratiti i dogodine na ovaj turnir jer je - još jednom ponavljam - odličan, s oduševljenjem je pričao Kennedy.

Promocija cijele Istre i Novigrada

Direktor turnira Ives Čakarun imao je nakon brojnih pohvala opravdanih razloga za zadovoljstvo.

- Najvažnije nam je da je sve proteklo u najboljem redu, da su momčadi zadovoljne tretmanom, smještajem, utakmicama i turnirom u cjelini. Svih ovih dana maksimalno smo se trudili biti im na usluzi, sve smo uspjeli riješiti na obostrano zadovoljstvo za što zahvale treba uputiti i malom ali vrlo angažiranom timu. Renome ekipa koje smo uspjeli prikupiti već na prvom izdanju turnira dao mu je na značaju i atraktivnosti. Povratne informacije svih momčadi više su nego pozitivne, svi nam već poručuju kako se nadaju da će za njih biti mjesta i na drugom izdanju IFYC-a, ali i kako će se potruditi da se dobar glas o turniru proširi u elitnom nogometnom svijetu starog kontinenta. To nam je najveća nagrada, rekao je Čakarun.

Završnicu Istria Football Youth Cupa ispratio je i Tomislav Markulin, član Izvršnog odbora HNS-a, koji je nakon finalne utakmice također bio pun riječi hvale za ovaj turnir, koji je velika promocija za Istru, Novigrad, Umag i Rovinj.

Angažman domaćih institucija

Turnir je organiziran uz potporu turističkih tvrtki Aminess hoteli i kampovi Novigrad, Istraturist Umag i Maistra Rovinj, Turističkih zajednica Istre, Novigrada i turističkog klastera Sjeverozapadne Istre, Grada Novigrada. U samoj organizaciji pomogli su nogometni klubovi Novigrad, Rovinj i Umag Mladost. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter