Organizacija 1. Dana lova i ribolova

Otvoren kružni tok u Žminju (A. DAGOSTIN)
Otvoren kružni tok u Žminju (A. DAGOSTIN)

U HGK Županijskoj komori Pula, dana 19. srpnja održan je sastanak s predstavnicima Zagrebačkog velesajma. Vesna Cvitanović, pomoćnica voditeljice podružnice, Nikola Bunjevac, voditelj projekta - koordinator i Gordana Miošić, voditeljica projekta, sastali su se s predsjednicom Županijske komore Pula, Jasnom Jaklin Majetić i suradnicima. Cilj je bio utvrditi zajedničke aktivnosti u području sajmova, što je operativni dio već sklopljenog Sporazuma o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Zagrebačkog velesajma, a da bi i institucije dale potporu hrvatskom gospodarstvu.

Poseban naglasak stavljen je na organizaciju 1. Dana lova i ribolova koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu u terminu 20. do 22. listopada ove godine i na koje su pozvani Lovački savez Istarske županije, TZ Središnje Istre te gospodarski subjekti koji svojim programom obuhvaćaju opremu za lov, ribolov, ribolovni i lovni turizam te s tim u vezi gastronomsku ponudu.

U istom terminu održat će se Sajmovi zdravog življenja na kojima je prilika predstaviti organske i pčelinje proizvode, ljekovito bilje i dodatke prehrani, organsko sjemenje i sadnice te prirodnu kozmetiku. Prošle godine, ove sajmove je posjetilo više od 10.000 posjetitelja, a ove godine se očekuje daljnje povećanje zainteresiranosti izlagača i posjetitelja.

Za izlagače 1. Dana lova i ribolova te Sajmova zdravog življenja pripremljena je posebna ponuda i prilagođena cjenovna politika za zajedničke nastupe u organizaciji HGK-a, a na sastanku su razmotreni i oblici intenziviranja suradnje između Zagrebačkog velesajma i HGK Županijske komore Pula, posebno suradnja na novom projektu Dani energetske učinkovitosti, koji će se održati od 12. do 15. listopada, istovremeno kada i Obrtnički sajam Istre.

Predstavnici Zagrebačkog velesajma posebno su naglasili vidljivost velikog broja sajamskih manifestacija u Istarskoj županiji, koje su iz godine u godinu rastu i privlače brojne izlagače i posjetitelje. Istaknuli su i uspješnu međunarodnu mrežu suradnje sa sajmovima s kojima je HGK Županijska komora Pula potpisala ugovore o suradnji i realizirala značajne dobrobiti za svoje članice prilikom njihovog izlaska na nova tržišta, uz istraživanje i analize sektorskih i drugih gospodarskih kretanja te druge gospodarske i stručne aktivnosti od obostranog interesa, a u cilju aktivne promocije i promidžbe hrvatskog gospodarstva. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter