Orešković pozvao Karamarka i Petrova da daju ostavke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u izjavi za javnost poručio je u petak kako ne daje ostavku te pozvao potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova da se povuku sa svojih dužnosti.

- Želim reći je da se kurikularna reforma nastavlja, ona nikada nije bila upitna i volio bih da se ubrza, ako se može ubrzati. Također, svima je jasno da je politička situacija počela ugrožavati nacionalne interese. Odnosi između Karamarka i Petrova postali su preveliki teret. Ovih dana uložio sam veliki napor da se njihovi odnosi poprave, no nisam uspio u tome. Pozivam da se povuku sa svojih dužnosti kako bi ova vlada mogla nastaviti s reformama, kazao je predsjednik Vlade Tihomir Orešković na konferenciji za novinare, dan nakon što je "zbog obaveza" napustio Banske dvore u pratnji osiguranja, neposredno prije zakazanog početka Vladine sjednice.

Također je rekao kako je jučer otišao prije sjednice Vlade, jer je imao važan sastanak s kolegama iz Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), no da o pojedinostima ne može govoriti.

Nakon kratke izjave premijer Orešković nije želio odgovarati na novinarska pitanja. (Hina/NL)


Podijeli: Facebook Twiter