Orešković na odmoru na riječkoj Kostabeli?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tehnički premijer Tihomir Orešković vikend navodno provodi na Kvarneru točnije na riječkoj Kostabeli. Iako tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu o boravku Oreškovića u državnoj rezidenciji na Kostabeli, naš je fotoreporter u subotu snimio  Vladino vozilo kako ulazi upravo u spomenutu vilu. Crni audi zagrebačkih registracija s diskretnim oznakama uočen je prvo na  opatijskoj Slatini, a je li u vozilu bio baš premijer ili netko od njegove obitelji nije se moglo utvrditi. O dolasku Tihomira Oreškovića na Kvarner priča se u političkim kuloarima već nekoliko dana, a i sam je premijer nakon burnih događaja krajem tjedna najavio "mali odmor".

Inače, radi se o kući od tristotinjak kvadrata, s velikom okućnicom i bazenom, sa svih strana skrivenoj od pogleda gustom šumom i opasanoj visokom ogradom, koja je zbog toga već desetljećima idealna za odmor tzv. štićenih osoba.

Prema medijskim napisima tijekom 90-ih se u njoj odmarao Franjo Tuđman s obitelji, a često je u njoj znao boraviti i bivši premijer Zoran Milanović. 

Nakon Drugog svjetskog rata bila je ljetno odmaralište šefa tadašnjih obavještajaca Aleksandra Rankovića, a uz nju se veže i naziv Vila Capone. Naime, prema " urbanoj legendi" upravo u toj skrivenoj vili je navodno boravio i zloglasni mafijaš, međutim,  konkretnijih dokaza za tu tvrdnju nema.

Prije dvije godine  pojavile su se informacije kako MUP, u čijem se portfelju nekretnina nalazi, planira vilu staviti u komercijalno-turističku svrhu, ali osim samih najava detalji o izletu u poslovne vode nisu poznati. (J. ĐEČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter