Orešković: Ja sam domoljub, čast mi je pomoći svom narodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mandatar za sastavljanje Vlade Tihomir Orešković i čelnik Mosta nezavisnih lista završili su sastanak na kojem su trebali razgovarati o daljnjim koracima i bolje se upoznati.

"Imali smo otvoreni dijalog, izmijenili smo ideje, razgovarali smo o zdravstvu i ekonomiji, kako ćemo zajedno raditi da poboljšamo Hrvatsku, na koji način ćemo pokrenuti gospodarstvo i zdravstvo", rekao je budući premijer novinarima nakon sastanka.

Kanadski model zdravstva je dobar, a privatno kao što je u Americi nije jedina solucija, dodao je Orešković.

"O imenima nismo pričali. Neke ljude sam upoznao prvi puta, a neke sam već ranije upoznao.", rekao je mandatar.

O funkciji koju će obnašati Tomislav Karamarko nije htio govoriti.

Nije sve na meni, to je proces, bit će mi predloženi ljudi iz HDZ-a, MOST-a i neki drugi, i ja ću sve preispitati. Imam ljude koje sam prije upoznao i kojima vjerujem", zaključio je Orešković.

"Ja sam domoljub, čast mi je vratiti se i pomoći svom narodu. Imao sam veliku plaću, jesam, ali već šest mjeseci smo razgovarali o tome da bih mogao preuzeti financije. I sad se otvorilo nešto drugo. Čast mi je pomoći svom narodu. Ja razumijem kako vanjski svijet misli", rekao je mandatar.

"Osim izuzetnog životopisa, Tihomir Orešković ima niz kvaliteta, koje će zasigurno uvidjeti i građani Hrvatske", rekao je Božo Petrov. (P. N.)


Podijeli: Facebook Twiter