Orepić: Zbog provale smjene na policijskom vrhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog provale u sjedište zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

Izvijestio je to u utorak poslijepodne ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić koji nije želio govoriti o samom događaju zbog istrage koja je u tijeku.

Uz Dominića i Burušića s dužnosti su odstupili i načelnik Sektora kriminalističke policije zagrebačke policijske uprave Danijel Žugel i voditelj Službe za unutarnju kontrolu Stjepan Jurenec.

Orepić je u izjavi novinarima ispred sjedišta MUP-a kazao da će se protiv Dolačkog, u čiji je ured provaljeno, vjerojatno pokrenuti i disciplinski postupak.

Policija i državno odvjetništvo ranije su potvrdili tek da se provala dogodila u noći na ponedjeljak i da državni odvjetnik uz pomoć policije provodi očevid. Pritom nisu iznijeli nove detalje, kao ni službeni podatak što je točno ukradeno iz zgrade policije u Heinzelovoj ulici.

U Ravnateljstvu policije nije se u utorak moglo doznati u kojoj je fazi kriminalističko istraživanje, je li u istragu uključena i unutarnja kontrola MUP-a, ni je li utvrđena nečija odgovornost, odnosno je li zbog tog slučaja pokrenut neki stegovni postupak ili je netko smijenjen.

Nije se moglo službeno doznati niti je li novac i zlato iz sefa bio oduzet jednom građaninu, odnosno kako će mu ta imovina biti vraćena s obzirom da je navodno utvrđeno kako je njezino podrijetlo zakonito.

Županijsko državno odvjetništvo, koje je vodilo očevid, odgovorilo je Hini da u utorak neće objaviti nikakve novosti o rezultatima očevida. Tim više što za to imaju trodnevni rok, a i u "velikoj su gužvi".

U nedostaku službenih informacija mediji pokušavaju sami rasvjetiliti pod kojima je okolnostima provaljeno u sjedište zagrebačke krminalističke policije i potom ukradeno dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sefa načelnika Sektora kriminalističke policije Željka Dolačkog. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter