?orde Balaševic u subotu u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon cijelog desetljeca sve je ponovo spremno za dugo ocekivano subotnje gostovanje ?orda Balaševica i njegove Panonske mornarice u Puli.

Publiku ce u Areni docekati vrhunska produkcija, oprema stiže u dva šlepera i desetak kamiona i teži oko 20 tona, a pružit ce nam vrhunski zvuk, posebnu scenografiju u obliku staroga broda i još puno detalja. Koncert ce se održati u subotu u Areni u 21 sat, a najavljeno je da ce druženje s Panonskim Mornarom potrajati više od tri sata.

U Arenu ce se moci uci vec u 19.30 sati pa organizatori pozivaju publiku da dode na vrijeme da bi se izbjegle gužve i da bi svi nesmetano i pravodobno ušli.

U nedjelju, takoder u 21 sat, u Povijesnom muzeju Istre na Kaštelu održat ce se projekcija Balaševicevog redateljskog prvijenca "Kao rani mraz". Prostor ce biti posebno dekoriran za tu prigodu, i to dijelom scenografije iz filma, publiku ce pozdraviti Balaševic u pratnji tamburaša, a bit ce i darova za publiku te poneko iznenadenje. Ulaz ce biti otvoren u 20 sati.

Sve je pocelo u Opatiji tocno prije godinu dana, kada je svojim koncertom i hrvatskom premijerom filma "Kao rani mraz", Balaševic poceo turneju koja je obilježila proteklu i ovu godinu. Nakon Opatije nastupili su u Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Publici je ponudio svoj opus u novim aranžmanima, s izvrsnom Panonskom mornaricom, orkestrom koji je kombinacija klasicnog banda i tamburaškog sastava, pojacanim i posebnim gostom, gitaristom Nikšom Bratošom. Ova kombinacija ?oletove je skladbe dovela do novih dimenzija, do novog zvuka koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Proljece 2011. donijelo je nastavak turneje u Varaždinu i Slavonskom Brodu, a sve završava u pulskoj Areni. Bit ce to sedmi koncert i sedma projekcija filma "Kao rani mraz", no Pula nije slucajno izabrana za kraj turneje - obilježit ce se dvije obljetnice, jedna vezana za Pulu, a druga za samu turneju.

Naime, svoj prvi poslijeratni koncert u Hrvatskoj Balaševic je održao upravo u pulskom amfiteatru prije deset godina. Bio je to veliki humanitarni koncert za pulsku bolnicu, ali nadasve koncert za pamcenje pred oko osam tisuca obožavatelja. Prošle je godine nastupio u Areni kao gost obljetnickog koncerta brijunskog Kazališta Ulysses.

Svi oni koji još nisu uspjeli osigurati ulaznice za koncert u Areni mogu ih nabaviti na prodajnim mjestima i internetskoj stranici Eventima, u agenciji Activa Travel u Puli, prodajnim mjestima Glasa Istre, kao i na prodajnom mjestu ispred Arene, gdje ce se ulaznice moci kupiti na dan koncerta, i to po redovnoj cijeni. Bit ce ovo za Balaševiceve mnogobrojne obožavatelje svakako vikend iz snova.


Podijeli: Facebook Twiter