?orde Balaševic najavio film «Kao rani mraz»

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri sata trajao je posljednji koncert prije jesenske pauze legendarnog ?orda Balaševica u pratnji njegovog prijatelja profesora Aleksandra Dujina na klaviru održan u ponedjeljak u kazalištu Kerempuh. Intimniji ambijent no što bi njegovi obožavatelji voljeli dosad je ugostio više od osam tisuca poklonika «panonskog mornara» kroz 16 koncerata održanih od ožujka do lipnja ove godine. Balaševic je u Kerempuhu otpjevao 18 pjesama koje su se «šetale» kroz pricu što predstavlja njegov treci po redu roman imena «Kalendar mog djetinjstva».

- Mislio sam da je pravi trenutak da pocnem pisati biografiju jer uvijek ima onih koji misle da bolje znaju što si radio nego ti sam. Tako sam napisao knjigu o najboljem periodu svog života, kazao je Balaševic.

Na duhovit nacin uz dodatak imitacije, gestikulacije i pokušaja plesanja tako su se nizale pjesme. «Lagana stvar» otvorila je koncert, pa se prikrala «Lepa protina kci», zaigrale «Mirka i Marina», situaciju raznježila «Nedostaje mi naša ljubav mila», život opisala pjesma «Portret», a koncert kraju privela «Ne volim januar».

- Kad smo nastupali u «ledenim dvoranama», mislio sam si da cete mi doci kad-tad, ovako na blizu, rekao je Balaševic na pocetku koncerta i najavio i film «Kao rani mraz» za koji je napisao scenarij i glazbu, ali se prihvatio i režije.

- Napravio sam i film, još par stvari treba na njemu doraditi. Nadam se da ce vam se svidjeti kad od jeseni krene u kina i da vas necu razocarati.

Kako svi oni koji nisu stigli na seriju koncerata u Kerempuhu ne bi ostali razocarani nužno je napomenuti da Balaševic 9. i 10. srpnja nastupa na brijunskoj tvrdavi Minor na poziv teatra «Ulysses» Rade Šerbedžije koji je glumio u njegovom prvom filmu, a od polovice rujna se vraca u Kerempuh.


Podijeli: Facebook Twiter