?orde Balaševic 9. srpnja na Brijunima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 16 rasprodanih koncertnih nastupa u zagrebackom kazalištu Kerempuh, legendarni novosadski kantautor ?orde Balaševic uz pratnju pijanista Aleksandra Dujina dolazi i na Brijune. Naime, on ce 9. srpnja u 21 sat u tvrdavi Minor na Malom Brijunu pretpremijerno predstaviti svoju knjigu "Kalendar mog detinjstva", koja još uvijek nije objavljena.
Koncert organizira agencija Kormoran, a više o programu otkriva nam organizator Robert Zadravec.
- Rijec je o cetverosatnoj predstavi u sklopu koje Balaševic naizmjence predstavlja red šale pa red pjesama. Zapravo je to koncert upotpunjen raznim anegdotama iz njegovog djetinjstva, kao što su školske priredbe, neobican odnos izmedu bake i djeda s majcine te s oceve strane, nespretnosti njegova oca, odlasci na more… Jednak program je predstavljen i u Zagrebu te ga je kroz 16 rasprodanih nastupa pogledalo gotovo devet tisuca ljudi. Posljednja zagrebacka predstava, prije odlaska na Brijune, je 29. lipnja kad se i zatvara programska sezona, a kada završi ljeto, s istim programom se vracamo u Kerempuh, tako da ce Balaševic i otvoriti novu kazališnu sezonu 14. rujna, kaže Zadravec.
Koncert na Brijunima je jedino hrvatsko gostovanje Balaševica izvan Zagreba, a zanimalo nas je zašto je izbor pao baš na tvrdavu Minor.
- Lokacija je zapravo logican izbor - Rade Šerbedžija i ?orde Balaševic jako su veliki prijatelji, a s obzirom na to da u Balaševicevom filmu "Prica o Vasi Ladackom", koji je trenutno u postprodukciji, Rade glumi Vasu u starijoj dobi, kroz razgovor je sugerirao Balaševicu ovu prekrasnu lokaciju, što je ?ole objerucke prihvatio, rekao nam je Zadravec.
Posljednji koncert Balaševic je održao u lipnju 2001. godine u pulskoj Areni, kada je prihod donirao pulskoj Opcoj bolnici za kupnju gama kamere. S obzirom na to da rijetko gostuje na ovim podrucjima, organizatori preporucuju da svi zainteresirani nabave ulaznice u pretprodaji.
One se mogu kupiti u Puli u Centar CD Shopu, u Rovinju u Dallas Music Shopu, u Rijeci u Dallas Music Shopu i Aquarius Shopu, a manji broj ulaznica u prodaji je i u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter