ORCi Mireo Kup u pulskoj Marini Veruda

Krstaš Orca (s izložbe o regatama u južnoj Istri)
Krstaš Orca (s izložbe o regatama u južnoj Istri)

ORCi Mireo Kup, koji će se u organizaciji jedriličarskog kluba Vega održati 29. i 30. rujna ove godine u Marini Veruda u Puli, okupit će devet međunarodnih posada. Valja istaknuti da je ovo natjecanje važno za sve jedriličare koji žele prikupiti bodove za dobar rang na ljestvici ORC kupa, kaže tajnica Vege Ivana Antelli.

- Do sada je sudjelovanje potvrdilo devet posada iz Hrvatske, Slovačke i Italije. Tu su ponajbolji istarski kormilari, članovi domaćih klubova Vega i Delfina Robert Radola i Davor Zanini te posade iz Slovačke, koje su stalni gosti na svim ORC regatama. Regatni ured se otvara danas u 17 sati u Marini Veruda, kada će se moći prijaviti svi natjecatelji. Nakon toga, oko 19 sati, uz piće dobrodošlice za sve posade na programu je službeno otvorenje regate, na terasi restorana Volaria u marini. Start je zakazan za subotu, 29. rujna u 11 sati, na regatnom polju ispred Verudele. U nedjelju je start također u 11 sati, a podjela nagrada se planira oko 17 sati, najavljuje Antelli.

Na brodu "Quebramar" jedrit će slovačka posada s kormilarom Peterom Mosnyjem. JK Uskok iz Zadra jedrit će brodom "Gringo 2", za čijim će timunom biti Robert Sandalić. Puljanin Robert Radola jedrit će s brodom "Jonathan RR" (JK Vega), a Davor Zanini svojim brodom "Orca" (JK Delfin). Iz Splita dolazi brod "Mareus", kojim će upravljati Ivan Drinković i Krešimir Đakulović (JK Špinut). Brodom "Sixtynine", u vlasništvu Richarda Schultza, kormilarit će Stjepan Marinović (JK Labud). Zagrebačku posadu na brodu "Teuta", čiji je vlasnik Igor Grgičević, predvodi kormilar Frano Brate (JK Kenwood). Marko Zuban kormilarit će na brodu "Nube", u vlasništvu Diega Zanca (JK Uljanik Plovidba), dok će brodom "Fly 4", čiji je vlasnik Ferdo Matulja, upravljati kormilar Tin Matulja (Fly SC Porozina). (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter