ORaH samostalno izlazi na izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stranka Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) izvijestila je danas da na iduće izbore za EU parlament u svibnju 2014., ali i na nacionalne parlamentarne izbore izlazi samostalno te ni s kim neće koalirati. 

Potaknuti medijskim špekulacijama o mogućoj suradnji ORaH-a s postojećim strankama ili strankama u nastajanju, iz te su stranke oštro demantirali takve insinuacije koje, kako navode u priopćenju, zbunjuju članove i simpatizere ORaH-a.

Podsjećaju da je predsjednica stranke Mirela Holy u više navrata u zadnja dva mjeseca naglašavala da je prioritet ORaH-a u sljedeće dvije godine "političko pozicioniranje stranke, dizanje vidljivosti i političke prepoznatljivosti ORaH-a u hrvatskoj javnosti". A to, ističu, podrazumijeva i samostalni nastup stranke na izborima.

U priopćenju se naglašava da je ORaH stranka tzv. zelene ljevice te ima javno dostupne i transparentne dokumente (program i statut).

"Vodstva nekoliko stranaka i inicijativa nudila su nam suradnju, ali je vodstvo ORaH-a nedvosmisleno odgovorilo da stranka nije zainteresirana za suradnju, posebice ne sa strankama neoliberalnog svjetonazora, te da će ORaH samostalno izaći na EU i parlamentarne izbore", dodaje se u priopćenju.

Stoga smatraju da je "povezivanje ORaH-a s neoliberalnim strankama ili inicijativama koje iskazuju ambiciju postati strankama, a čije programsko-političke i organizacijsko-političke platforme (usprkos njihovoj velikoj prisutnosti u medijima) još uvijek nikomu nisu poznate - nekorektno i neozbiljno." (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter