ORaH primljen u Europsku stranku zelenih

Mirela Holy (Marko TODOROV/CROPIX)
Mirela Holy (Marko TODOROV/CROPIX)

Stranka ORaH u nedjelju je u primljena u članstvo Europske stranke zelenih (EGP), na redovitoj godišnjoj konvenciji EGP-a u Istambulu, a što u ORaH-u ocjenjuju kao veliki uspjeh za njihovu mladu stranku.

"Primanje ORaH-a u članstvo EGP-a veliki je uspjeh za stranku koja je formirana tek prije godinu dana", ističu iz ORaH-a u priopćenju. Navode kako su delegati i delegatkinje EGP-a jednoglasno (s 82 glasova za) izglasali primanje ORaH-a, Održivog razvoja Hrvatske, u članstvo ove političke organizacije. Ta je odluka, dodaju, donesena na temelju prezentacije rada i programa ORaH-a koju su u subotu predstavili predsjednica stranke Mirela Holy, potpredsjednica Božana Zadro, potpredsjednik i europarlamentarac Davor Škrlec te međunarodna tajnica Vlasta Toth. Napominju kako je krajem ljeta u Hrvatskoj boravila delegacija EGP-a u misiji utvrđivanja činjenica o ORaH-u, tijekom koje su provjeravane informacije o stranci i načinu njezina djelovanja s vodstvom i članovima/cama, ali i političkim analitičarima, akademskom zajednicom, nevladinim udrugama te predstavnicima medija. Delegacija je dala pozitivno mišljenje i preporuku za primanje ORaH-a u članstvo EGP-a.

"Primitak ORaH-a u članstvo EGP-a omogućit će ORaH-u jačanje utjecaja stranke na europsku zelenu politiku te pozicioniranje u širem međunarodnom kontekstu", stoji u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter