ORaH otvorio prostore u Puli

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nakon što su krajem ožujka formirali podružnicu u Istri, stranka Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) od petka ima i službene prostorije za svoje aktivnosti. Prostor se nalazi u Puli, na adresi Koparska 58, a po riječima povjerenice pulskog ogranka Dragice Pršo zasad u najvećem istarskom gradu imaju oko 60-tak članova.

- No svakim danom imamo nove upite građana koji nas zovu i raspituju se što nudimo drugačije od ostalih. Upravo završavamo programske smjernice naše lokalne politike, a krajem ovog mjeseca održati će se unutarstranački izbori kada će podružnica dobiti vodstvo kojeg će činiti predsjednik, dva potpredsjednika i četiri člana gradskog foruma i tada ćemo javno prezentirati i našu lokalnu politiku, rekla je Pršo.

Na čemu će bazirati svoje aktivnosti zasada nije željela otkriti, kazavši da politika stranke počiva na ljudskim pravima i društvenoj pravdi, zaštiti okoliša i gospodarstvu.

"Nama je prioritet u sklopu održivog razvoja realizirati projekte koji će potaknuti gospodarstvo u Puli i Istri", kazala je Pršo, a na pitanje hoće li surađivati i s drugim političkim opcijama i kojim rekla je da nikakve koalicije ne dolaze u obzir dok su za suradnju otvoreni sa svima koji žele dobrobit Puli i Istri.

Članica predsjedništva stranke Marina Biti najavila je skorašnje otvaranje podružnica u Umagu i Poreču rekavši da je u izradi i regionalni plan za Istru kojeg će potom nadopunjavati gradovi. S obzirom na podršku predsjednice stranke Mirele Holy predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, Biti je rekla da je to njena osobna podrška te da će stranka o tome raspravljati kada Josipović predstavi svoj program. Što se tiče eventualnih ORaH-ovih predsjedničkih kandidata, kazala da im to u ovom trenutku nije prioritet.

-Za jednu stranku koja ne postoji niti godinu dana ogroman je uspjeh što smo izdržali kampanju za europske izbore, a od političkog prestiža, mnogo nam je važnije razvijati vlastitu programsku politiku u što u ovom trenutku ulažemo svu energiju, zaključila je Biti. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter