ORaH krajem mjeseca otvara podružnicu u Istri

Mirela Holy (M. ANGELINI)
Mirela Holy (M. ANGELINI)

Krajem ožujka stranka ORaH (Održivi razvoj Hrvatske), koju vodi saborska zastupnica Mirela Holy, otvara podružnicu u Istri. Prvi ogranak otvoriti će se u Puli, potvrdila nam je glasnogovornica stranke Zorica Živković Farina koja je rekla da će se konkretna imena povjerenika, kao i program istarske baze predstaviti prilikom otvaranja podružnice.

Po njenim riječima, rad stranke podijeljen je na četiri regije: istočnu i zapadnu, središnju i dalmatinsku, a Istarska županija uz Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Karlovačku spada u "regiju zapad".

- Odabrali smo ljude, no čekamo i inicijalno osnivanje ogranka, a cilj nam je nakon Pule širiti se diljem Istre i naravno po čitavoj  Hrvatskoj. Velik je broj građana prepoznao ovu političku opciju kao alternativu, kazala je Živković Farina i naglasila da će se podružnica baviti istarskim temama.

- Svaka je regija specifična i svaka ima svoj potencijal za djelovanje, a upravo su lokalni povjerenici ti koji su najviše upućeni u problematiku samog grada i regije. Što se tiče Pule, to nisu neka zvučna imena u političkom smislu i radi se o običnim građanima koji su se zbog vlastitog nezadovoljstva stanjem u zemlji odlučili javiti i aktivirati. Zanimaju nas ljudi koji su "čisti" i spremni na promjene neovisno o svom eventualnom prethodnom političkom djelovanju, kazala je glasnogovornica ORaH-a. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter