ORaH: Konoplja nije samo marihuana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stranka Održivog razvoja Hrvatske (ORaH) smatra kako se oko 70 posto hrvatske politike vodi u Europskom parlamentu i predstojećim izborima pridaje veliku važnost, istaknuto je danas u Sisku na osnivačkom skupu gradskog ogranka kojemu su nazočili predsjednica stranke Mirela Holy i stranački vrh.

"Izbori za Europski parlament će biti prvi test za našu stranku. Predsjedništvo je prije tjedan dana izabralo stranačke kandidate za izbornu listu, na kojoj će biti šest žena i pet muškaraca. Naša kampanja, koja upravo počinje, biti će skromna, ali će imati edukativno obilježje. Naš je princip da na izborima nastupamo samostalno s vlastitim programom i kandidatima. Za nas su posebno važna područja energetika, poljoprivreda, ribarstvo, vodni sektor, zaštita okoliša, odnosno održivi razvoj, ljudska prava i druga", rekla je predsjednica stranke Mirela Holy.

Na današnjem skupu bilo je riječi i o parlamentarnim izborima u Hrvatskoj koji će se održati za dvije godine. "ORaH će i na tim izborima nastupiti samostalno, bez koaliranja s drugim strankama. Istina, program ORaH-a je kompatibilan s programom SDP-a i stranaka lijevog bloka, ali koaliranje ne dolazi u obzir jer se vladajući u realizaciji ne drže svojih programa", rekla je Holy.

Spomenula je kako je ORaH izradio i programski okvir o gospodarskoj koristi konoplje, koji se često krivo tumači. Marihuana je samo malen dio tog programa jer konoplja, za čiji uzgoj imamo dobre uvjete, ima široku primjenu u tekstilnioj, kemijskoj, papirnoj, farmaceudskoj i drugim industrijama, pa nije logično da se odričemo tog potencijala, rekla je Holy.

Na današnjem skupu osnovan je Gradski forum Održivog razvoja Hrvatske koji će do redovnih unutarstranačkih izbora u listopadu voditi povjerenica Snježana Španić, a tada će se, kako je rečeno, od najboljih članova stranke izbrati cjelokupno gradsko stranačko vodstvo.


Podijeli: Facebook Twiter