OraH: Dobili Pulu preplavljenu fekalijama

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

"Gradska vlast obećala je još 2011. godine izradu dugoročnog rješenja za izgradnju sustava oborinske odvodnje. Naručen je i izrađen projekt "Idejni koncept oborinske odvodnje Grada Pule" te su u suradnji s komunalnim poduzećima pristupili i rješenjima kojima je bio cilj unaprijediti stanje u kritičnim područjima grada.

Gradska vlast je potrošila golemi novac u rekonstrukciju kanalizacije, ali građani su i dalje bez odvojenog sustava odvodnje otpadnih, odnosno fekalnih voda", stoji u priopćenju pulskog Orah-a, kojeg potpisuje povjerenica Dragica Pršo.

Navodi i da je nedopustivo da u jednom turističkom gradu fekalije plutaju ulicama naočigled svih tih silnih turista kojima se gradonačelnik i ministar hvale, te je to loša reklama koja zasjenjuje i dizalice u boji i nadolazeće festivale.

"Svaki put kada obavljaju radove na sustavu oborinske odvodnje izjavljuju da će po završetku radova poplavljen grad biti stvar prošlosti, ali nažalost uvijek se pokaže suprotno. Što da misle građani koji plaćaju svoje doprinose i time pune gradski proračun? Da se radovi rade traljavo, brzo, u hodu i pred izbore.", zaključuje povjerenica OraH-a. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter