Optužuju gradonacelnika za opstrukciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Cijeli projekt ovisi samo o jednom covjeku, gradonacelniku Viliju Bassaneseu, koji nas vec godinu dana zavlaci i odugovlaci nastavak gradnje Doma umirovljenika. Gradsko vijece je pocetkom srpnja dalo suglasnost gradskoj tvrtki Komunela da se zaduži, ali ni nakon pet mjeseci sindako nije dao zeleno svjetlo za potpisivanje ugovora o kreditu s Istarskom kreditnom bankom, ustvrdili su clanovi Povjerenstva za nastavak izgradnje i dovršenje Doma umirovljenika u Umagu Jakov Brajkovic i Marino Diminic.

Novinarima su rekli i to da im je ponašanje gradonacelnika i njegovo opstruiranje neshvatljivo, te da se sve radi daleko od ociju javnosti, a sve zato da se ta ustanova ne bi izgradila.

- Imamo osjecaj da gradonacelnik ceka, odnosno tempira da bi gradnja bila u punom jeku krajem 2012. To ce mu onda biti adut u predizbornoj kampanji za lokalne izbore na proljece 2013. Takve se stvari dogadaju kada pojedinac dobije prevelika ovlaštenja, pa može neopravdano blokirati izgradnju kapitalnog projekta, iako na stolu ima i "ovce i novce", tj. osigurana sredstva i svu potrebnu dokumentaciju smatra Brajkovic.

Dakle, vijecnici su 5. srpnja prihvatili zaduženje Komunele, kao investitora, na 10,5 milijuna kuna, za što je na natjecaju dobio IKB Umag. Brajkovic objašnjava da su za zatvaranje financijske konstrukcije tu još 1,5 milijuna kuna neutrošenih sredstava Komunele, te još tri milijuna koje je osigurao Grad iz proracuna, odnosno ukupno 15 milijuna, koliko treba za dovršetak investicije. Clanovi tog povjerenstva smatraju da je odmah u srpnju trebalo poceti s nastavkom izgradnje. Za nekorištenje stvorenih preduvjeta do danas kažu da se to cini svjesno sa samo jednom namjerom - da se dom ne izgradi.

- Pitamo se zašto je Bassanese, koji kao gradonacelnik cini Skupštinu Komunele, dao instrukcije tom poduzecu da se javna nabava raspiše samo za tri milijuna? Ocito je da radi protiv javnog interesa, narocito protiv osoba trece životne dobi kojima je ta ustanova prijeko potrebna. S obzirom na njegove prevelike ovlasti teško je ocekivati da ce se njegova bahatost i zlocestoca promijeniti, sipao je optužbe Brajkovic. (T. KOCIJANCIC)

VIŠE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter