Optužnica vlasniku psa koji je u vinogradu ugrizao i teško ozlijedio ženu

(Kristina FLEGAR)
(Kristina FLEGAR)

Protiv 64-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika trogodišnje rotvajlerice Dore, koja je početkom ožujka ove godine u naselju Zajci napala i ugrizla 37-godišnjakinju i njenog sinčića, a žena je pritom zadobila tešku ozljedu noge, pulsko Općinsko državno odvjetništvo je pred Općinskim sudom u Puli podiglo optužnicu.

Kazneno djelo iz nehaja

Kako je navedeno na stranici Državnog odvjetništva, vlasnik psa se tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, odnosno iz nehaja izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi, za što mu prijeti kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Naime, vlasnika psa se tereti da je 11. ožujka na neograđenom području u vinogradu u naselju Zajci bez nadzora držao ženku rotvajlera, koja je, u trenutku kada su se u blizini našli 6-godišnje dijete i njegova majka, dotrčala do njih i najprije ugrizla dijete koje je zadobilo tjelesnu ozljedu. Kada je majka počela spašavati dijete, pas je nasrnuo na nju te je više puta ugrizao za potkoljenicu, nanijevši joj tešku tjelesnu ozljedu.

Rotvajlerica eutanazirana

Kako smo već izvještavali, pas je 37-godišnjakinji otrgnuo dio mišića i ligamenata potkoljenice, radi čega je odmah morala biti operirana. Dječaku su ozljede također sanirane u bolnici, no utvrđeno je da nisu teže naravi pa se oporavljao kod kuće. Žena je nakon napada u bolnici provela dva tjedna tijekom kojih je dvaput operirana. Otvorene rane na potkoljenici pokrivene su kožom koja joj je skinuta s bedra.

Vlasnik je, nakon veterinarskog nadzora psa, eutanazirao rotvajlericu. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter