Optužnica Restovicu zbog napada nožem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je podiglo optužnicu protiv Andreja Restovica (38) iz Vrsara zbog pokušaja ubojstva Marka Kanjerica (29) iz Zagreba 26. studenog 2011. u Vrsaru.

Restovica se tereti da je u Kanjericevom stanu u Ulici Pod voltom u više navrata pokušao Marka ribarskim nožem ubosti u vrat. Kanjeric se branio te je u obrani zadobio reznu ranu vrata u blizini velike krvne žile vrata, a na kraju je napadacu uspio oduzeti nož.

Odvjetništvo je pulskom sudu predložilo da se Restovicu produlji istražni zatvor u kojemu se nalazi od lanjskog studenog, buduci da postoji opravdana bojazan da bi na slobodi ponovno pocinio kazneno djelo.

Sukob u stanu u kojem živi Marko Kanjeric dogodio se u 21.45 sati a sam nam je Kanjeric, cija je ozljeda okvalificirana kao lakša, tada ispricao da je sukob bio posljedica neriješenih racuna njegovog brata Morisa (36) koji se u to vrijeme nalazio u zatvoru zbog droge.

Marko Kanjeric ispricao je da je Restovic nasilno pokušao uci u kucu te da je sukob izbio cim mu je otvorio vrata jer je Restovic odmah tražio drogu.

- Andrej je lupao po ulaznim vratima pa sam otišao otvoriti prije nego što ih sruši, kazao je tada Marko te je dodao da ga je Restovic nakon što je tražio drogu, udario bocom po glavi, potom šakom i na koncu ga nožem ubo u vrat.

Cijelom nemilom dogadaju prisustvovala je Markova djevojka, koja je odmah nazvala policiju pa je Restovic odustao od daljnjih napada i pobjegao. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter