Optužnica protiv Žužula i drugih iz RNK Split

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv predsjednika nogometnog kluba Splita Slavena Žužula (49), sportskog direktora Nenada Pralije (42), tajnika Špire Barbarića (51) i knjigovotkinje Snježane Blažević (46) te RNK Splita kao pravne osobe jer su oštetili državni proračuna za osam milijuna i 870 tisuća kuna, objavilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama navodeći samo godišta optuženih.

U optužnici se navodi da je Slaven Žužul od 24. lipnja 2010. do 14. svibnja 2011. u Splitu, s namjerom da izbjegavanjem plaćanja fiskalnih obveza u državni proračun nogometnom klubu iz Splita pribavi znatnu novčanu dobit, kao stvarni voditelj tog kluba, a zatim i kao njegov predsjednik zatražio od Nenada Pralije kao sportskog direktora, tajnika Špire Barbarića i knjigovotkinje Snježane Blažević, koja je bila zadužena za vođenje poslovnih knjiga, da zaposlenim djelatnicima, igračima i trenerima isplaćuju naknade bez evidencije u poslovnim knjigama i bez plaćanja pripadajućih poreza i doprinosa u državni proračun.

Svi okrivljeni na to su pristali te je tako Radnički nogometni klub Split na štetu proračuna Republike Hrvatske pribavio nepripadnu materijalnu dobit veću od 8,8 milijuna kuna.

USKOK je srpnja prošle godine odustao od kaznenog progona Pralije, Barbarića i Blažević zbog sumnje u podmićivanja sudaca, a splitski ODO je tada preuzeo kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter