Optužnica protiv supružnika Cetinski i D. Radolovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je, dovršivši istragu, podiglo pred pulskim Županijskim sudom optužnicu protiv Vinke i Mirka Cetinskog te Drage Radolovića kao i protiv dvije pravne osobe zbog jednog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, jednog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti pomaganjem te jednog kaznenog djela pranja novca na štetu trgovačkog društva Kermas Danka Končara. To trgovačko društvo je, stoji na web stranici DORH-a, oštećeno za vrtoglavih 90.507.000 kuna!

Optužnicom ih se tereti da su tijekom 2007. i 2008. godine na području Istre, kako bi se neosnovano okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u 32 trgovačka društva, određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti.

Jučer objavljena optužnica nije potvrđena jer je tek dostavljena pulskom Županijskom sudu. Riječ je o epilogu jednog dijela istrage kaznenih djela kojima je navodno tvrtka Kermas oštećena za desetine milijuna kuna. Drugi dio istrage obuhvatio je supružnike Cetinski, njihovog sina Mattea, supružnike Hrvatin te oca i sina Sorgo, Rovinježe koji su navodnim makinacijama oko kupoprodaje zemljišta za Kermas također oštetili tu tvrtku za milijunske iznose. Ta istraga još nije dovršena. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE ČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter