Optužnica protiv Rene Sinovčića u aferi Ribar

Reno Sinovčić (O. ALUJEVIĆ)
Reno Sinovčić (O. ALUJEVIĆ)

USKOK je dovršio istragu i podigao optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, za kojega tvrdi da se s još sedam osoba i jednom tvrtkom nezakonito zaradio više od 120 milijuna kuna, među ostalim u predstečajnoj nagodbi njegove medijske kuće VOX, ali i na štetu NK Zadra.

Osim Sinovčića optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića. 

Riječ je o prvoj USKOK-ovoj istrazi kojom se, među ostalim, istraživala neka predstečajna nagodba.

USKOK je na svojoj internetskoj stranici u petak izvijestio da osumnjičene tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanje ili pomaganje u tim nedjelima.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, ali i da ga se nazivalo "kraljem ribe na Jadranu" i nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter