Optužnica protiv Mladica bez zlocina u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izjavio je u srijedu u Den Haagu da njegov ured ne namjerava proširiti optužnicu protiv Ratka Mladica na zlocine u Hrvatskoj, ukljucujuci i pokolj u Škabrnji.

"Moj ured nema takvu namjeru", odgovorio je Bramertz na novinarsko pitanje namjerava li proširiti optužnicu za njegovu odgovornost za zlocine u Hrvatskoj, posebice za pokolj u Škabrnji.

Brammertz je održao konferenciju za novinare u sjedištu suda u Haagu nakon što je dan prije bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladic prebacen u pritvorsku jedinicu u Scheveningenu.

"Uhicenje Ratka Mladica i njegovo prebacivanje u Haag poslije 16 godina bijega predstavlja velik korak za medunarodnu pravdu, ali i sudenje koje je pred nama mora ispuniti ocekivanja", rekao je Brammertz u svom obracanju brojnim novinarima.

Brammertz je pohvalio srbijanskog predsjednika Borisa Tadica i državna tijela odgovorna za uhicenje, dodajuci da ocekuje da ce i drugi bjegunac Goran Hadžic, optužen za zlocine pocinjene tijekom rata na podrucju Hrvatske, biti izrucen bez odgode. Tajnik Suda John Hocking rekao je da je Mladic bio iznimno kooperativan kada su ga dužnosnici suda preuzimali po njegovu dolasku u Nizozemsku.


Podijeli: Facebook Twiter