Optužnica protiv Borkovića zbog mučenja životinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjeg Branka Borkovića - Mladog Jastreba, zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Optužnicom ga se tereti da je 19. svibnja prijepodne u Prečnom, u svom dvorištu, ostavio bez nadzora kobilu nakon ždrijebljenja, povezanu trakama za krovnu konstrukciju koje su trebale spriječiti njezin pad na tlo i ozljeđivanje, kao i dva psa pasmine japanska tosa, koji su mogli napasti i ozlijediti kobilu.

Istog dana oko 14.30 sati, nakon što je kobila dijelom iskliznula iz traka i pala na tlo, psi su je napali te joj odgrizli lijevo i izgrizli desno uho te je ugrizli za lijevi but, navode iz ivanićgradskog Općinskog državnog odvjetništva.

Okrivljenik je, kako se ističe u optužnici, bez opravdanog razloga životinju izložio nepotrebnim patnjama te je predloženo oduzimanje životinje vlasniku.

Na istragu je potaknula snimka objavljena na internetu u svibnju, koja prikazuje napad pasa na konja na imanju 52-godišnjeg Branka Borkovića. Na farmu su nakon toga upućene inspekcije koje su istražile slučaj.

Inače, Državno odvjetništvo u priopćenju objavljenom danas na internetskim stranicama navodi samo dob okrivljenika, ali ne i njegov identitet.


Podijeli: Facebook Twiter