Optužnica protiv Albaneža i Felkera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko Opcinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Igora Felkera (45), bivšeg direktora medulinskog komunalnog poduzeca Albanež, ali i protiv same tvrtke, zbog pronevjere više od 130 tisuca kuna.

Felker je optužen za kazneno djelo protiv službene dužnosti prijevarom u službi te ono protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju. Albanež se pak tereti za kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Bivšem direktoru medulinskog komunalca stavlja se na teret da je od prosinca 2008. do studenog 2009. godine kao šef Albaneža, ne bi li stekao znatnu imovinsku korist, zajedno s placom za svaki mjesec neosnovano primao i pet tisuca kuna neto po osnovi naknade za odvojeni život od obitelji.

Na taj je nacin ukupno primio 55 tisuca kuna, iako nije po proteku radnog vremena boravio u Medulinu ili nekom drugom mjestu u blizini, vec se svakodnevno nakon posla vracao u kuci u Rijeku.

Pulsko Opcinsko državno odvjetništvo tereti ga i da je u istom razdoblju u Banjolama, ne bi li stekao za tvrtku Albanež znatnu imovinsku korist neplacanjem poreza i doprinosa, koristio službene automobile tog društva za privatne potrebe, pa tako i za dolazak i odlazak s posla na relaciji Medulin - Rijeka.

Po navodima iz optužnice, sukladno zakonskim odredbama to se smatra primitkom u naravi, a na što prema zakonima o porezu na dodanu vrijednost, o porezu na dohodak, doprinosima te o posebnom porezu na place Felker nije obracunao i platio doprinose i poreze.

Tvrtki Albanež se pak stavlja na teret da si je kaznenim djelom, koje je pocinio Felker, pribavila nepripadnu dobit na štetu državnog proracuna, i to po osnovi neobracunatih poreza i doprinosa, u ukupnom iznosu od 78.498,11 kuna. (Srecko PERŠIC)

Ne osjeca se krivim

Igor Felker nam je u telefonskom razgovoru rekao da ne zna za optužnicu. Kazao je da se ne osjeca krivim te da više od toga ne može komentirati. (T. G.)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter