Optuženi za podvodenje prostitutki Berlusconiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istraga koja se vodila u Bariju o seksualnom skandalu u cijem je središtu Silvio Berlusconi završila je u cetvrtak podizanjem optužnice protiv osam osoba zbog podvodenja prostitutki talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju u nadi da ce si tako priskrbiti ugovore, radna mjesta i veze u visokim poslovnim krugovima.

Državno tužiteljstvo u Bariju, na jugu Italije, iznijelo je zakljucke i najavilo sudbeni progon poduzetnika Giampaola Tarantinija i Sabine Began, njemacke starlete s nadimkom "kraljica majka" koja je vrbovala djevojke za neku vrstu harema za Berlusconija.

Svih osam osoba tereti se za poticanje i korištenje prostitucije "u korist Berlusconija", ali i potpredsjednika regije Puglie, bankara i celnika grupe Finmeccanica, po pisanju talijanskih medija. Protiv Cavalierea (kako zovu Berlusconija) optužnica nije podignuta jer je korištenje usluga prostitutki u Italiji legalno.

Berlusconijevi odvjetnici u priopcenju isticu da njihov branjenik "nema nikakve veze s optužnicom u aferi Bari" i da "nije upoznat s djelom koje se stavlja na teret Tarantiniju i drugim osumnjicenicima".

Istraga je usmjerena na raskalašene zabave u Berlusconijevim privatnim rezidencijama u Rimu i na Sardiniji 2008. i 2009. (Hina)

Berlusconi nazvao Merkel "nedojeb... debelom kuckom"?


Talijanski premijer Silvio Berlusconi ponovo je izazvao zgražanje javnosti, jer su brojni mediji objavili da je iznio uvredljive i vulgarne primjedbe na racun njemacke kancelarke Angele Merkel. U razgovoru s urednikom lista Avanti Valterom Lavitolom, 74-godišnji Silvio Berlusconi je 17 godina mladu Angelu Merkel nazvao »nedojeb... debelom kuckom«, prenosi Daily Mail. Premijerov neumjesni komentar otkriven je prisluškivanjem njegovih telefonskih razgovora u sklopu istrage o slucaju iznude koju vodi napuljsko tužiteljstvo. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter